לקמח השקדים יתרון תזונתי על קמחים מעובדים רבים בכך שהוא מכיל את אותו פרופיל תזונתי של השקדים. בשקדים שלמים יש יותר חומרים מזינים למנה מכל אגוז עץ אחר. יש שני סוגים עיקריים של קמח שקדים: לבן וחום. הראשון מתקבל כאשר, לפני הטחינה, מסירים את הקליפה החומה. בהשוואה לסוגי קמח אחרים קמח השקדים עשיר בערכים תזונתיים, הוא עתיר חלבונים, דל פחמימות ודל סוכר. קמח שקדים הוא מקור מצוין של ויטמין E, נוגד חמצון רב עוצמה המשמש להגנה על תאים מפני רדיקלים חופשיים מזיקים ומסייע לתפקוד מערכת החיסון. רבע כוס קמח שקדים מספקת 40 אחוזים מהצריכה המומלצת של ויטמין E. קמח השקדים הוא גם מקור טוב לחומצה פולית של ויטמינים מקבוצת B וניאצין. בנוסף, מכיל קמח השקדים גם כמה מינרלים חשובים מאוד לבריאות העצם, הכוללים סידן, זרחן, אשלגן ואבץ. רבע כוס קמח שקדים מספקת כמעט 7 אחוזים מהקצובה היומית המומלצת לסידן. בכוס קמח שקדים יש כמעט אותה כמות סידן כמו בכוס חלב. בנוסף, שקדים הם גם מקור מצוין לברזל. קמח שקדים מכיל אחוזים גבוהים של שומן בלתי רווי וסיבים תזונתיים. השומן הבלתי רווי מסייע בהורדת הכולסטרול, מפחית את הסיכון לקרישי דם וללחץ דם נמוך לפיכך צריכתו ומומלצת מאוד לצריכת חולי לב. והסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע, ובכך מסייעים בשמירה על המשקל. למרות כל האמור לעיל, יש לקחת בחשבון שערכיו התזונתיים של קמח השקדים ניזוקים בחימום והוא אינו שומר על הסגולות הטובות של השקד בתצורתו הטבעית. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com