קציצות עדשים, בטטה וירקות

עדשים אדומות הן בעלות ערך תזונתי גבוהה, הן מכילות ויטמינים, וברזל ,זרחן , אבץ, מגנזיום וכם הן עשירות בחלבון, בחצי כוס עדשים יש תשעה גרם חלבון, חצי כוס עדשים מספקת 7.8 גרם סיבים שהיא כמות זהה ל -7 פרוסות לחם מלא. העדשים קלות לעיכול ביחס לקטניות אחרות מאחר כי אינן מכילות גופרית.

מה צריך:

  • 1 כוס עדשים אדומות מושרות
  • 1  בטטה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2  גזרים מגוררים גס / דק (לבחירתכם)
  • 1 קישוא גדול מגורר גס / דק
  • ½  צרור פטרוזיליה (לקצוץ דק)
  • מלח הימלאיה, פלפל שחור, כורכום וכל תבלין אחר שאתם אוהבים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף זרעי צי'ה מושרים בשלוש כפות מים

 הוראות הכנה


  1. נבשל את העדשים, השום והבטטה עד לריכוך

  2. נסנן את המים ונמעך את הבטטה

  3. נוסיף את הגזרים, הקישוא, הפטרוזיליה, התבלינים, שמן הזית והצי'ה ונערבב היטב ליצירת מסה אחידה.

  4. נסדר קציצות ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה ששימנו מעט.

  5. נאפה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אחרי  כ- 20 דק' נהפוך  ונמשיך אפיה של כ- 15 דק'.


  6.  

*מומלץ להגיש לצד סלט ירקות עשיר ליצירת ארוחה מאוזנת ובריאה.

בתאבון!


יצא לך מעולה וגם צלמת

אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

יוצרת המתכון, מורן איינשטיין - מנטורית לשינוי הרגלי אכילה ואורח חיים בריא בעלת אתר ועמוד הפייסבוק briutme עם טיפים ומתכונים מעולים.

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים