אגוזי מקדמיה
אגוז מקדמיה מקורו באופן טבעי במזרח אוסטרליה ובאינדונזיה. אגוזי מקדמיה מכילים 70% שומן, מהווים מקור לברזל, ויטמין B1, זרחן וסידן. שמן האגוז משמש גם לתעשיית התמרוקים עקב תכולה של חומצה פאלמיטולאית (אומגה 7) ועקב היותו עמיד בפני חימצון.
ערך תזונתי ל-100 גר': אנרגיה 718 קל' / פחמימות 13.8 גר' / חלבון 7.9 גר' / שומן 75.7 גר' / סיבים 8.6 גר' / נתרן 5 מ"ג / אשלגן 368 מ"ג / סידן 85 מ"ג / ברזל 3.6 מ"ג