חמאת בוטנים אגוזי אדמה - שקד תבור
סדרת רכיב אחד בלבד - טבעי | כבוש קר | ללא תוספת סוכר
רכיבים: 100% בוטנים קלויים.
מידע על אלרגנים: המוצר מכיל בוטנים
עלול להכיל שיירים של: שקדים, אגוזי לוז, שומשום, סויה, קשיו, קוקוס
כשר פרווה בהשגחת הבד"ץ ירושלים העדה החרדית. השגחת הבד"צ לא כולל פסח
תכולה: 300 גרם
חמאת בוטנים משויכת בטעות לקטגורית האגוזים, אך מבחינה בוטנית היא בכלל שייכת למשפחת הקטניות. היא נחשבת לאחד המזונות הפופולאריים ביותר בארצות הברית, ולאחד ממקורות החלבון הטובים והפחות יקרים שתוכלו למצוא. כמו כל שאר סוגי חמאת האגוזים, חמאת בוטנים עשירה בקלוריות ושומן. שתי כפות מספקות לא פחות מרבע מהצריכה היומית המומלצת לשומן, חלקן רוויות. יתרה מזאת, כצורה מעובדת של בוטנים, היא אחת משמונה אלרגני המזון הנפוצים ביותר בארצות הברית, והיא משפיעה על 1.4% מהאוכלוסייה (או בערך 4.6 מיליון איש). אף על פי כן, היתרונות התזונתיים של חמאת בוטנים עולים לרוב על החסרונות, במיוחד עבור אנשים הזקוקים לתוספת חלבון בתפריט. ב 2 כפות חמאת(32 גרם) בוטנים תמצאו, 2 גרם סיבים, 16 גרם שומן, 8 גרם פחמימות, 190 קלוריות, 7 גרם חלבון.. זו הסיבה שספורטאים כ"כ אוהבים להוסיף אותה לתפריט. חמאת בוטנים דלה יחסית בפחמימות. הפחמימות במנה בוטנים מהוות רק 13% עד 16% ממשקלן הכולל, ומתורגמות לאינדקס גליקמי (GI) של 14. המשמעות היא שמנה אחת של חמאת בוטנים לא על רמת הסוכר בדם. מאשר מאכלים עתירי GI כמו הלחם הלבן (75 GI לפרוסה) . רק שימו לב, לרכוש אותה ללא סוכר, כך תוכלו להנות משאר היתרונות הבריאותים שלה. ב 32 גרם של חמאת בוטנים תמצאו גם: 20% מהצריכה היומית המומלצת של חומצה פולית. 22% ברזל 14% מגנזיום 10% אבץ 25% 3B ועוד... אבל צריך גם לקחת בחשבון שבקליפת הבוטנים מצוי חומר גויטרוגני, זהו חומר סופח יוד המאיט את פעילות בלוטת התריס ולכן יש להימנע מאכילת הקליפה הדקה העוטפת את הבוטנים. בנוסף, הבוטנים רגישים מאד לעובש, אפלוטוקסין, שעלול לגרום לתגובות אלרגיות ולבעיות נשימתיות וכן נקשר למחלות שונות בבני אדם. ועל כן הם פחות מומלצים לסובלים מאלרגיות ומקנדידה. ניתן לאכול חמאת בוטנים כממרח, על מקל סלרי, בננה, תוספת לסמודי, בחטיפי אנרגיה, עוגיות, רטבים ואפילו כתוספות לתבשילים. *אלרגיות לבוטנים הן אחת מאלרגיות המזון הנפוצות, שיכולות להתאפיין בפריח, קוצר נשימה, צפצופים, דופק מהיר, נפיחות בפנים, בלשון או בגרון, תרדמת, אי ספיקת נשימה או נשימה ועד מוות. בעוד שעצם המחשבה על אלרגיה לבוטנים יכולה להכניס פחד לליבו של הורה, האקדמיה האמריקאית לאלרגיה, אסטמה ואימונולוגיה (AAAAI) ממליצה לשלב בוטנים בתזונת תינוקות מוקדם ככל שניתן על מנת למנוע התפתחות של אלרגיה.