ניוקי דלעת ערמונים ברוטב איולי גרעיני חמנייה

מה צריך:

>> לניוקי:

  • 2 דלעות ערמונים בינוניות
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כף ממרח שקדים (אופציונאלי)
  • 1 כפית מלח
  • ½  כפית אגוז מוסקט

>>לרוטב איולי שום וגרעיני חמנייה:

  • 1 ראש שום
  • ¼  כוס גרעיני חמנייה
  • ¼  כוס שמן זית
  • ¼  כוס מים
  • 2  כפות חומץ אורז
  • 2 כפות מירין
  • 1 כפית חרדל
  • ½  כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ראש שום שלם ואת 2 הדלעות כשהן עוטפות בנייר כסף. השום יהיה מוכן תוך כרבע שעה. הדלעות תוך חצי שעה. את השום אפשר לבדוק אם קיסם, את הדלעות עם מזלק. המרקם צרי להיות רך – כך יודעים שמוכן.
  2. לרוטב:
    1.  מוציאים את שיני השום הרכות מקליפות השום האפוי.
    2. שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הזית, וטוחנים עם בלנדר מוט, תוך כדי כאשר מוסיפים את שמן הזית בהדרגה.
    3. מחכים שהדלעות יתקררו, חוצים אותן ומרוקנים את הגרעינים. מוציאים את תוכן הדלעות לקערה. לוקחים כשלושת רבעי כוס דחוסה דלעת ערמונים אפויה. את היתרה לא צריך למתכון, אז אפשר לנשנש, או להשתמש לממרח וכד'.
    4. טוחנים את תוכן הדלעות עם בלנדר מוט ומערבבים כף ממרח שקדים פנימה.
    5. בקערה נפרדת מערבבים כוס קמח לבן, כפית מלח וחצי כפית אגוז מוסקט ולאחר מכן מאחדים לתוך קערת פירה הדלעת ערמונים.
    6. מערבבים עם הידיים (כן, זה דביק ומלוכלך) עד שנוצר כדור אחיד, קצת דביק. מחלקים לשלושה כדורים קטנים יותר.
    7. לוקחים כדור אחד, מקמחים את הידיים, ויוצרים גליל בעובי כשני סנטימטר בעזרת תנועות הידיים.
    8. מקמחים את שולחן העבודה ומניחים את גליל הניוקי עליו. חותכים ויוצרים ניוקי באורך 2 סנטימטר בערך. אם נהיה דביק מקמחים את הידיים והסכין. חוזרים על הפעולה עם שאר הגלילים.
    9. מרתיחים מים בסיר בינוני, כשרותחים מוסיפים כפית מלח פנימה, מכניסים את הניוקי, רק כמה בכל פעם ומחכים דקה או שתיים שיצוף. כשהניוקי צף מוציאים ושמים בצלחת בצד. על הניוקי שממתינים לשאר החברים שלהם כדאי להזליף כמה טיפות שמן זית כדי שלא יידבקו אחד לשני (או שאפשר לשים כף מהרוטב שהכנו).
    10. כשמסיימים עם הניוקי מחממים מחבת נון סטיק ובה רוטב האיולי, כשהרוטב מתחיל להצטמצם (2-3 דקות) מוסיפים את הניוקי למחבת ומטגנים, תוך כדי בחישה מתמדת כחמש דקות, עד שהרוטב מסמיך מאוד ומצטמצם והניוקי מקבלים גוון שחום. צריך להגיש מייד.

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים