מה צריך:
- חצי כוס עדשים כתומות (להשרות ל-1-3 שעות לפני כן)
- כוס מים
- כף טחינה
- כף לימון סחוט
- חצי כפית מלח
- שן שום אחת (לא חובה, אבל מומלץ)
- חופן פטריות פורטבלו / שמפניון / ירדן
- חופן צנוברים/ פקאנים - אפשרי
- טורטיה קינואה / לחם ⋆ ירקות כבושים ביתיים
-
הוראות הכנה:
- מסננים את העדשים ממי ההשריה, מעבירים לסיר קטן עם כוס המים ומביאים לרתיחה
- לאחר רתיחה, מבשלים ל-5 דקות עד ריכוך (כן, הן מתרככות תוך 5 דקות אחרי השריה)
- טוחנים את תכולת הסיר עם שאר המרכיבים : טחינה, לימון, מלח, שום , עד למרקם חלק והממרח מוכן!
- לפני הגשה, לטופינג של החומוס עדשים: במחבת מקפיצים פטריות במעט שמן זית ומוסיפים למחבת לקראת הסוף חופן צנוברים או פקאנים ומניחים מעל החומוס.
בתאל ממליצה להגיש לצד ירקות כבושים ביתיים ולנגב עם טורטייה
למתכון טורטייה>>
בתאבון!
יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף
מתכון יצרתי של בתאל קורי, בעלת "המקום של בתאל, אוכל עם כוונה", תוכלו למצוא אצלה סדנאות גבינות ומתכונים קלילים שיעזרו להפוך את השמירה על אורח חיים בריאים לכיף ונוח batels-place.com