תבשיל שעועית אזוקי בחמאת בוטנים ומייפל

מלבד הטעם הייחודי של שעועית האזוקי היא עשירה בערכים תזונתיים ומזינה מאוד. היא מכילה סיבים התזונתיים המסייעים בשמירה על מערכת עיכול תקינה, איזון רמות הכולסטרול בגוף, איזון רמות הסוכר בגוף ובהפחתת התשוקה למתוקים. גם היא כמו קטניות אחרות עשירה בחלבון, עשירה גם בויטמינים מקבוצת B, בעיקר בחומצה פולית. חצי מנה של שעועית אזוקי מספקת את הצריכה היומית המומלצת של מוליבדן. חשוב לדעת, כי על מנת להקל על העיכול מומלץ להשרות את כל סוגי הקטניות.

מידע נוסף על שעועית האזוקי, בעמוד שלה : )

 מה צריך:

  • כוס שעועית אזוקי יבשה
  • 3 גזרים
  • 1 בצל סגול
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפות סירופ מייפל טהור
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה

מבעוד מועד- יש להשרות את השעועית אזוקי לכ-12 שעות

  1. לוקחים את השעועית המושרת, מסננים ושמים בסיר מלא מים. מרתיחים את המים ומבשלים את השעועית עד שהיא נגיסה אבל עדיין לא רכה מדי (בערך שעה) כי אנחנו נבשל אותה עוד קצת בהמשך. שומרים את מי הבישול של השעועית בצד - נשתמש בהם בהמשך.
  2. חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ואת הגזרים  לאורכם ואז לקוביות בגודל בינוני.
  3. מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה, כשהשמן חם מטגנים את הבצל כ-5 דקות עד לריכוך ומוסיפים את קוביות הגזרים.
  4.  מוסיפים למחבת חמאת בוטנים, מייפל,  רוטב סויה, ומלח ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים כוס ממי הבישול של השעועית ומבשלים עם מכסה 5 דקות.
  6. מנמיכים את האש ומחכים שהשעועית תהיה רכה מספיק (אך לא לגמרי מוכנה!), כשהשעועית נגיסה מוסיפים אותה יחד עם כוס ממי הבישול שלה למחבת עם הבצל והגזר ומבשלים עם מכסה עוד כ-10 דקות.
  7. אם הנוזלים התאדו לגמרי והשעועית או הגזר לא רכים מספיק מוסיפים קצת מים עד שמוכן.

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים