טורטיה מש

שעועית מאש, נקראת גם אפונה סינית או שעועית מונג. היא עשירה במנגן, אשלגן, מגנזיום, חומצה פולית, נחושת. שעועית מאש מכילה 23 גר' חלבון! לצורך השוואה, בחלבון ביצה אחד יש 4 גרם חלבון.

לכן טורטיית מש היא פתרון נהדר לכל מה שרוצים "לשים בפיתה" מעולה עם טחינה, עם כל סוג של ירקות- טריים, אפויים, מוקפצים...

בכוכבית נוסיף, שהשם טורטיה הוא לא מאסט... שפשר בכיף לקרוא לה: לאפה , בלינצ'ס ...הכול בהתאם למה שהולך בבית.

מה צריך:

  • כוס שעועית מש (יבשה)
  • ¼ 1 כוסות מים
  • תבלינים : מעט מלח הימלאיה, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כורכום, אורגנו וטימין

הוראות הכנה

1. משרים את שעועית המש בקערה עם מים למשך הלילה.

2. לאחר ההשריה יש לסנן היטב

3. מעבירים לבלנדר ומוסיפים את התבלינים והמים. טוחנים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה (כמו של בלינצ'ס/ טורטיה).

4.מחממים מחבת נון סטיק לחום גבוה, שופכים למחבת מעט מהבלילה ויוצרים שכבה אחידה. כשהטורטייה מקבלת גוון אחיד יש להפוך לצד השני לעוד חצי דקה וקדימה לטורטייה הבאה

* ניתן לשמור בהקפאה (כדאי לשים בינן נייר אפיה)

בתאבון!

אם בטורטיות עסקינן...יש לנו גם מתכון של אינג'ירה (טורטייה אתיופית מקמח טף).

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף 

יוצרת המתכון, מורן איינשטיין - מנטורית לשינוי הרגלי אכילה ואורח חיים בריא

בעלת אתר ועמוד הפייסבוק briutme עם טיפים ומתכונים מעולים

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים