גרנולה ביתית עם כוסמת

הקסם בגרנולה היא היכולת לגוון ולהחליף בין האגוזים השונים ובקלות (באמת בקלות) להכין ארוחת בוקר/ערב/ גם צהרים...בריאה באמת. היופי בגרנולה שהבסיס לא חייב להיות רק שיבולת שועל, אלא יכול להיות גם כוסמת ירוקה טבעית- שדרוג שמבטיח הצלחה מסחררת!

מה צריך:

  • ½ כוס שיבולת שועל
  • ½ כוס כוסמת ירוקה (לא החומה הקלויה)
  • 3 כפות רכז תפוחים טבעי או סירופ מייפל טבעי (כף או שתיים של ממתיק לכל חצי כוס של דגן)
  • ממש טיפה מלח
  • אגוזים לבחירה כגון: מלך, פקאן, פיסטוק, לוז, קשיו, מקדמיה, ברזיל, בוטנים- אפשר הכול, אפשר כמה :)
  • זרעים אם אוהבים ורוצים להוסיף: שומשום, גרעיני חמניה
  • פירות יבשים - אם אוהבים ורוצים להוסיף
  • לתוספת של פינוק מתוק אפשר להוסיף כף ממרח שקדים, כפית מייפל וכפית קקאו

הוראות הכנה:

  • מערבבים היטב בקערה את שיבולת השועל (חצי כוס), הכוסמת (חצי כוס), הרכז תפוחים או סירופ המייפל (3 כפות) וממש מעט מלח (זה מדגיש את המתיקות), עד שכל הדגנים מצופים היטב.
  • פורשים על תבנית נייר אפייה ועליו את הדגנים- בשכבה דקה ככל האפשר ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-20 דקות. מומלץ מדי פעם לפתוח ולתת ערבוב לכל החבורה כדי שהכול ייאפה כמו שצריך. זה יכול לקחת קצת יותר זמן, תלוי בתנור ובמידת הקראנצ'יות שאוהבים (תוציאו כמה, תטעמו, ותחליטו אם להשאיר עוד או לא).
  • לאחר האפייה יש להוסיף את האגוזים והפירות היבשים.

* ניתן להוסיף לקלייה גם את האגוזים והזרעים, זה יותר טעים אבל נחשב פחות בריא, לשיקולכם.

עכשיו בתוך הקערה ניתן להוסיף כף ממרח שקדים, מייפל וקקאו כדי להפוך את הקערה למתוקה במיוחד

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים