מה צריך:
- כיכר לחם, עדיף לחם כוסמין מרובע- לא בגלל הכוסמין, אלא בגלל צורת הריבוע של הפרוסות (יוצא מעולה גם עם לחם פשתן)
- חמאת בוטנים טבעית
- ביסקוויט פתי בר כוסמין
- תמר מג'הול
הוראות הכנה
1.חותכים את פנים כיכר הלחם לריבועים, עדיף קטנים בגלל שזה נוח יותר לאכילה ונראה טוב יותר כאשר מצופפים את כול על הצלחת
2. מורחים על כל ריבוע חמאת בטונים ( אפשר להחליף בין שלב 1 ל-2, תלוי באיכות סכין החיתוך. אם ילד עושה זאת לבד, עדיך קודם לחתוך ואחר כך למרוח)
3.אוזנים ואף מפתי בר:
- אוזניים: חותכים את פינת הביסקוויט כך שנוצר משולש – יש להסתכל בתמונה.2 משולשים לכל ינשוף
- אף: חיתוך משולש קטן מהביסקוויט, אפשר להשתמש בפינה
4.עיניים : לוקחים תמר מג'הול, לפני שמוצאים את הגלעין, חותכים לעיגולים, כל עיגול הוא עין. יש להשתמש בחלק הקרוב לקצוות התמר שם הרדיוס הוא קטן יותר והעין תצא בגודל מתאים, כמו כן, לא צריך להוציא את הגלעין ולהרוס את נראות התמר.
5. מניחים את האוזנים והעיניים על הכריך- ראש הינשוף ומוסיפים עוד ינשופים למשפחה
6. את שאריות התמרים והביסקוויטים אפשר לנצל לכדורי תמרים ושוקולד.
7.שידרוגים ושינוים בחלקי הפנים: גוג'י ברי/חמוציות או פירות יער אחרים לעיניים. או ללכת לכיון אחר של מיני מרשמלו טבעוני בטעם וניל. לאוזניים טרם נמצאה חלופה מושלמת. אנו נשמח לשמוע הצעות ( חשבנו על אננס, אבל לא עבד עם חמאת הבוטנים...)
בתאבון!
יצא לך מעולה וגם צלמת את הינשוף? יצא לך חיה אחרת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף
יוצרת המתכון, רובין בת ה-8. אוהבת לרקוד, לטפס ולהשקיע באוכל שלה