עוגת נוטלה

לעוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ

מה צריך:
 
לקראסט:
  • 1.5 כוסות שקדים
  • 1 כוס תמר מג'הול  ללא הגלעין
לשכבת גלידה שוקולד:
  • קרטון חלב קוקוס  500 מ"ל (יש לשים במקרר לילה מראש)
  • 10  תמר מג'הול  ללא הגלעין (גם, בערך כוס)
  • ⅓ כוס חמאת קקאו מומסת
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כף אבקת קקאו
לסווירל נוטלה:
  • 1.5 כוסות אגוזי לוז טבעיים קלופים
  • 1.5 כוסות מים
  • ⅓ כוס סירופ מייפל
  • 1 כף אבקת קקאו
 
הוראות הכנה:
לקראסט:
  1. להכניס למעבד מזון כוס וחצי שקדים עם כוס תמרי מג'הול מגולענים ולטחון עד שנוצרת עיסה אחידה.

  2. לשטח את העיסה בעזרת האצבעות בתבנית ולשמור במקרר.

שכבת גלידה שוקולד:

  1. שמים את החלב קוקוס במקרר ללילה לפחות.

  2. מוציאים את הקרטון מהמקרר, חותכים את החלק העליון ומוציאים בעזרת כף את החלק הקרמי למיקסר (או לקערה עם מקציף ידני). זה יוצא בערך חצי כוס קרם ונשאר בערך כוס ורבע נוזל.

  3. מקציפים את הקרם כשלוש דקות, עד שהוא דמוי קצפת יציבה.

  4. במקביל ממיסים שליש כוס חמאת קקאו (בעזרת כוס או סיר קטן מעל סיר עם מים רותחים), וכשהיא נמסה שמים בבלנדר (חזק) יחד עם התמרים (עשרה), רבע כוס מהנוזלי קוקוס שנשארו לנו מהקרטון, שתי כפיות תמצית וניל וכף אבקת קקאו.

  5. טוחנים עד למרקם חלק ככל האפשר (זה יוצא סמיך מאוד), ומקפלים לתוך הקצפת שבקערת המיקסר.

  6. מערבבים היטב עד שהכל נהיה אחיד.משטחים את העיסה על שיכבת הקראסט בעזרת מרית.

  7. מעבירים לפריזר עד לשלב הבא.
לסווירל נוטלה:
  1. מכניסים לבלנדר (חזק) כוס וחצי אגוזי לוז טבעיים קלופים, כוס וחצי מים, ⅓ כוס סירופ מייפל, וטוחנים היטב עד שנוצר קרם חלק (במרקם נוזלי).
  2. שופכים קצת יותר מחצי על העוגה ושומרים בערך כוס בצד.
  3. מוסיפים לכוס ששמרנו כף אבקת קקאו ומערבבים היטב.
  4. מוזגים את הקרם בכוס על הקרם הלבן בצורת שבלול מבחוץ פנימה ועוברים עם צ'ופסטיק או כף על גבי השבלול כדי ליצור את העיצוב (דוגמאות בתמונות למעלה ובוידאו בלינק המצורף).
  5. שמים במקפיא לשעתיים לפחות.
  6. כדאי להוציא מהפריזר כ-10 דקות לפני ההגשה.

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים