מה צריך:
- 1 בצל סגול גדול קצוץ דק
- מארז פטריות פורטובלו קצוצות גס
- 5 שיני שום פרוסות דק
- כוס עדשים ירוקות יבשות שהושרו למשך הלילה, ניתן ואף מומלץ להנביט
- צרור פטרוזיליה קצוץ גס
- 1/2 פלפל צ'ילי / צ'ילי גרוס (תלוי בדרגת החריפות לפי טעמך האישי)
- 2 כפות שמן זית
- פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון מעט מלח הימלאייה גרוס כולם לפי הטעם האישי
הוראות הכנה:
1. מבשלים את העדשים עד לריכוך, מסירים מהאש ונצננים.
2. מחממים במחבת כף שמן זית ומזהיבים בצל, שום וצי'לי, מוסיפים את התבלינים ומטגנים למשך דקה נוספת.
3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות עד לריכוך.
4. מסירים מהאש ומשאירים לצינון.
5. מעבירים לבלנדר, מוסיפים את העדשים, הפטרוזיליה וכף שמן זית. יש לטחון בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת חלקה אך לא נוזלית.
6. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
7. יוצרים קציצות בשרניות ולא הדוקות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ששומנה מעט.
8. אופים בחום של 180 מעלות כ- 15 דק', לאחר מכן יש להפוך צד ולאפות למשך כ- 10 דק' נוספות.
בתאבון!
יצא לך מעולה וגם צלמת את הקציצות? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף
יוצרת המתכון, מורן איינשטיין - מנטורית לשינוי הרגלי אכילה ואורח חיים בריא
בעלת אתר ועמוד הפייסבוק briutme עם טיפים ומתכונים מעולים