גלידונית טבעית

מתכון פשוט פשוט לקינוח או נשנוש בריא וחוץ מזה, גם בעל מראה מעורר סקרנות. מקסים להוציא לשולחן בסוף ארוחה חגיגית

מה צריך:

 >>לגלידוניות

  • 1 כוס  קשיו טבעי (150 גרם)
  • ¼  כוס חמאת קקאו (40 גרם)
  • ¼  כוס סירופ מייפל טהור
  • ½  כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  •  קמצוץ מלח


>> לציפוי:

  • ½  כוס חמאת קקאו
  • ¼  כוס אבקת קקאו
  • ¼  כוס סירופ מייפל טהור
    * ניתן לפשט את תהליך הציפוי ולהשתמש בשוקולד מריר (נניח 70%) עם מעט חלב צמחי

 הוראות הכנה:

  1. ממיסים את החמאת קקאו *בבן-מארי וכשהיא נמסה מעבירים לבלנדר
  2. בבלנדר, מוסיפים יחד עם שאר חומרים לגלידוניות (אם הבלנדר שלך לא חזק במיוחד, רצוי להשרות את הקשיו קודם לכן כ-10 שעות במים פושרים או כ-10 דקות במים חמים). טוחנים למרקם חלק לחלוטין
  3. שופכים לתבנית שטוחה על גבי נייר אפייה. מיישרים בעזרת לקקן, ושמים בפריז למשך שעתיים-שלוש.
  4. כאשר הגלידוניות כבר קפואות מכינים את הציפוי :ממיסים את חמאת הקקאו בבן-מארי, מצרפים אליה את הקקאו ואת המייפל ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית. 

*בן מארי – דרך להמסת הקקאו באמצעות הנחת חומר הגלם בקערה מתאימה או סיר קטן מעל סיר עם מים רותחים

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים