בראוניז טבעוניים וללא גלוטן

אנחנו כל הזמן מחפשים מצרכי אפייה שיאפשרו לשמור על סגנונות תזונה שונים תוך יצירה של מטעמים במטבח. הבראוניז האלו הם בול!!! התוצאה של עוגיות פאדג'יות עם מרקם עמוק של שוקולד, קלות להכנה וכל זה טבעוני וללא גלוטן! 

מה צריך:

  • 2 כוס שוקולד צ'יפס (188 גרם כל כוס)
  • 1 כוס קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן (133.75 גרם)
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/4 כפית סודה לשתיה טבעית ללא גלוטן
  • 2 כפות אבקת תחליף ביצים טבעוני ללא גלוטן
  • 3/4 כוס סוכר חום או סוכר קנים או סוכר קוקוס (158 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס מים

3/4 כוס שמן זרעי ענבים

הוראות הכנה:

  1. ממיסים כוס אחת של שוקולד צ'יפס בבן מארי* (או אם רוצים לקצר תהליכים אפשר במיקרוגל למשך דקה תוך עצירה כל כ-30 שניות לשם ערבוב)
  2. בקערה בינונית טורפים את הקמח, המלח וסודה לשתייה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נוספת מוסיפים את תחליף הביצים, הסוכר והשמן ומערבבים כ-2 דקות עד לאיחוד. מוסיפים את המים ותמצית וניל ומערבבים.
  4. מוסיפים את התערובת היבשה מסעיף 2, לתערובת הרטובה יחד עם השוקולד צ'יפס המומס ומערבבים כ- 3 דקות עד ליצירת בלילה אחידה.
  5. מוסיפים פנימה את הכוס השנייה של השוקולד צ'יפס (לא מומס) ואת אגוזי המלך (אם רוצים) ומערבבים.
  6. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים 35 דקות
  8. בסיום (אחרי שבודקים עם קיסם והוא לא יוצא רטוב) מוציאים מהתנור ומניחים לצינון
  9. פורסים לריבועים – גודל לפי בחירה


*בן מארי – דרך להמסת הקקאו באמצעות הנחת חומר הגלם בקערה מתאימה או סיר קטן מעל סיר עם מים רותחים


בתאבון!


יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף
 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים