איך מנביטים?
לפני ה"איך", נתחיל ב"למה" ובכן, אחת הסיבות שבגללן אנשים נוטים להימנע מאכילת קטניות הינה תחושת אי-נוחות במערכת העיכול. כדי למנוע או לצמצם תחושה זו מומלץ להשרות או להנביט את הקטניות.
הדרך המהירה היא כמובן ההשריה. מומלץ להשרות את הקטניות כ-24 שעות טרום הבישול. כדאי להחליף מים בזמן ההשריה. אם כבר בהשריה עסקינן : ) אפשר להשרות כמות גדולה מהנדרש ולאחר סינון לשים את הכמות העודפת בהקפאה לשימוש בפעם הבאה.
הדרך הארוכה יותר הינה ההנבטה שזו בעצם השריה למשך מספר ימים, תוך החלפה קבועה של מי ההשריה. כך גרעיני הקטניות ינבטו ובעצם תהליך זה מרכיבי המזון למעשה יעברו פירוק ומכאן שהקטנייה תהיה קלה יותר לעיכול. אבל- לא רק! מעצם פירוק הרכיבים, הקטנייה תהיה עשירה יותר בוויטמינים ומינרליים, ובנוסף תצריך זמן בישול קצר יותר!
אז איך מנביטים?
יש להשרות את הקטניות בקערה עם מים למשך 24 שעות. אפשר לשמור על השיש , יש לשים לב בימים חמים שלא מתפתח עובש.
במהלך ההשריה מומלץ להחליף את מי ההשריה בבוקר ובערב.
כעבור 24 שעות יש לסנן את המים מהקטניות ולהשאיר אותן על גבי המסננת למשך 2 ימים נוספים
חשוב מאוד במהלך יומיים אלו לשטוף את הקטניות בכל בוקר וערב.
וזהו, אפשר לבשל ,לאדות או להקפיץ בהתאם למתכון
נבטו יפה הקטניות שלך? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף
שתפה אותנו בטיפים שלה - מורן איינשטיין – יועצת לאורח חיים בריא ורפואה משלימה
בעלת אתר ועמוד הפייסבוק briutme עם טיפים ומתכונים מעולים