עוגת גבינה טבעונית, לימונית וקרמית

מה צריך:


לבסיס:

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 כוס קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון במעבד מזון או מטחנת תבלינים)
  • ½ כוס חמאת שקדים (או חמאת בוטנים)
  • ½ כוס סירופ מייפל
  • קמצוץ מלח

לקרם:

  • כוס ושליש קשיו
  • 2 שליש כוס קרם קוקוס
  • שליש כוס סירופ מייפל
  • 2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
  • כפית תמצית וניל
  • חצי לימון סחוט
  • קמצוץ מלח

לקישוט – אופציונאלי:
שוקולד מריר 70% של לובקה
פטל מיובש (או בריס' אחרים שאוהבים כמו אוכמניות כחולות או חמוציות שחורות).


הוראות הכנה:

לבסיס:

  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים עד שנוצר כדור אחיד. 
  2. מחלקים למנות (אם בצנצנות, כוסות, או בתבנית לשטח באופן אחיד)
  3. מניחים במקפיא ועוברים לשכבת הקרם.

לקרם:
*את  הקשיו רצוי להשרות 10 שעות במים פושרים או 10 דקות במים רותחים (אם יש מעבד מזון ממש חזק, ניתן לותר על ההשריה)

  1. מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר ומעבדים עד שנוצר קרם חלק (את הלימון מומלץ להוסיף בהדרגה, להתחיל משתי כפות ולהוסיף עוד לפי העדפה)
  2. שופכים את הקרם מעל לשכבת הבסיס ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
  3. שומרים במקפיא ומוציאים כעשר דקות לפני ההגשה.
  4. ניתן לקשט עם שוקולד מריר, בריס' למינהם, נגיעות מלך, בקיצור, מה שמתחשק (או שיש בבית) 

בתאבון!


יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף 
 

מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים