מה צריך:
לבסיס:
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כוס קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון במעבד מזון או מטחנת תבלינים)
- ½ כוס חמאת שקדים (או חמאת בוטנים)
- ½ כוס סירופ מייפל
- קמצוץ מלח
לקרם:
- כוס ושליש קשיו
- 2 שליש כוס קרם קוקוס
- שליש כוס סירופ מייפל
- 2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
- כפית תמצית וניל
- חצי לימון סחוט
- קמצוץ מלח
לקישוט – אופציונאלי:
שוקולד מריר 70% של לובקה
פטל מיובש (או בריס' אחרים שאוהבים כמו אוכמניות כחולות או חמוציות שחורות).
הוראות הכנה:
לבסיס:
- מערבבים בקערה את כל המצרכים עד שנוצר כדור אחיד.
- מחלקים למנות (אם בצנצנות, כוסות, או בתבנית לשטח באופן אחיד)
- מניחים במקפיא ועוברים לשכבת הקרם.
לקרם:
*את הקשיו רצוי להשרות 10 שעות במים פושרים או 10 דקות במים רותחים (אם יש מעבד מזון ממש חזק, ניתן לותר על ההשריה)
- מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר ומעבדים עד שנוצר קרם חלק (את הלימון מומלץ להוסיף בהדרגה, להתחיל משתי כפות ולהוסיף עוד לפי העדפה)
- שופכים את הקרם מעל לשכבת הבסיס ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
- שומרים במקפיא ומוציאים כעשר דקות לפני ההגשה.
- ניתן לקשט עם שוקולד מריר, בריס' למינהם, נגיעות מלך, בקיצור, מה שמתחשק (או שיש בבית)
בתאבון!
יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף
מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה