זרעי הצ׳יה הם זרעים שחורים וקטנים שמקורם בצמח הסלביה היספניקה, סוג של מנטה, הגדל בעיקר בדרום אמריקה. הם מלאים בחומרים מזינים ובעלי השפעה חיובית על הגוף והמוח, ויש הטוענים כי הם אחד המאכלים הבריאים על פני כדור הארץ. הם מכילים הרבה מאוד חומרים מזינים אך מעט קלוריות. הרוב המוחלט של הפחמימות המרכיבות את זרעי צ'יה הן סיבים, שלא מתעכלים בגוף, לא משפיעים על רמת הסוכר, ולא נחשבים למעשה כפחמימה. בגלל כמות הסיבים שבה, הצ'יה יכולה לספוג מים בכמות של פי 10 - היא מקבלת מרקם של ג'ל שמתרחב בקיבה ומגבירה את תחושת השובע שלנו. הצ'יה מכילה הרבה חלבון, וכמות גדולה של חומצות אמינו שעוזרות לגוף להשתמש בחלבון (פרוטאין). זרעי הצ''יה עשירים בנוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים) ,סידן, מנגן, זרחן, מגנזיום וחלבון , אבץ, אשלגן וויטמינים B1 B2 ו- B3 שמהוות אחוז נכבד מהכמות המומלצת ליום. אפשר לאכול את הזרעים כמו שהם, או להוסיפם למיצים, לפזר מעל יוגורט ואפילו להחליף ביצים במתכונים מסוימים. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com