חומוס (הדס) בתפזורת
תכולה: | ברקוד: 56 | מותג:
18.9
על המוצר
חומוס (הדס) בתפזורת

טיפים מהמזווה:

חומס הנקרא גם חִמְצָה תרבותית, שייך למשפחת הקטניות ונפוץ במזרח התיכון , מאפגניסטן ועד סודן, ישנם כארבעים זנים. החומוס עשיר בסיבים מסיסים התורם להרגשת שובע, תורמים לתנועתיות המעיים ובכך מונעים עצירות. מפחיתים את הסיכון לחלות במחלות כולל סכרת ומחלות לב וסרטן ומפחיתים את הסיכון לכולסטרול גבוה וסוכרת. החומוס עשיר בחלבון, כוס חומוס מכילה 39% אחוז מהקצובה היומי המומלצת ו- 51% מהקצובה היומית המומלצת לחומצה פולית, ממחקרים רבים עולה שצריכה מספקת של חומצה פולית לפני ההריון מקטינה משמעותית את הסיכון להתפתחות מומים מולדים במערכת העצבים של העוברי, מחקר נוסף מצא שקיים קשר הפוך בין צריכה של חומצה פולית לבין הסיכוי להתרחשותו של אירוע לב, , גברים שצרכו מעט חומצה פולית הגדילו באופן משמעותי את הסיכון שלהם ללקות באירוע לבבי, ולהיפך. נמצא גם קשר בין חוסר בחומצה פולית לבין ירידה ברמות הסרוטונין במוח ותחושות של דיכאון קל-בינוני. החומוס גם עשיר בברזל , מעל 33% מהתצרוכת היומי המומלצת, בסידן, מגנזיום(מעל 44% מהתצרוכת היומית המומלצת) וכמות גבוהה ביותר של מנגן, מינרל קורט החיוני לפעילות תקינה של מספר אנזימים, להתפתחות מערכת העצבים, לבנייה של סחוסים ולחילוף החומרים של חומצות אמיניות ופחמימות. צריכת חומוס מומלצת למצבים כגון כבד שומני, כולסטרול גבוה, עודף משקל, סוכרת סוג 2, טריגליצרידים גבוהים ועוד. כדאי להשרות את גרגרי החומוס ולבשל לריכוך תוך כדי החלפת המים מס' פעמים. ניתן גם להנביט את גרגרי החומוס ולהעלות את ערכו התזונתי בעשרות מונים. השימוש הכי נפוץ לחומוס הוא ממרח החומוס והפלאפל, אך גם ניתן לאכול את הגרגרים כמו שהם עם מלח ופלפל, לשלב בסלט , מרקים תבשלים או לטחון לקמח חומוס המשמש לאפיית מאפים וקציצות. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com

*עד גמר המלאי
חשבנו שיבוא לך גם
עדשים שחורות בתפזורת
עדשים ירוקות בתפזורת
שעועית לבנה -  1 קילו
כוסמת חומה