טיפים מהמזווה:
סירופ מייפל הוא סירופ ממתיק המיוצר באופן מסורתי מלשד השיפה של עץ האדר (באנגלית קרוימייפל) ,הוא ממתיק 100% טבעי ואחד מהממתיקים הפופולריים ביותר כיום. האינדיאנים בצפון אמריקה היו הראשונים שהכירו בסירופ מייפל הטהור כמקור תזונה ואנרגיה. הוא מכיל מינרלים טבעיים כגון מנגן, מינרל המגן מפני נוגדי חימצון – גרם אחד של מייפל מספק 22% מהתצרוכת היומית המומלצת של מנגן. אבץ, המגן על בריאות הלב, , יעיל לתפקוד תקין של תאים, והפחתת דלקות .הוא בעל מדד גליקמי לא גבוהה ביחס לסוכרים אחרים. (האינדקס הגליקמי של סירופ מייפל 54, בהשוואה לסוכר שולחן שבו יש אינדקס גליקמי של כ -65) חוקרים מתעדים שלסירופ מייפל ערך תזונתי גבוה יותר מכל הממתיקים הנפוצים האחרים. בנוסף, נמצא כי סירופ מייפל טהור מכיל תרכובות פנוליות רבות, הנמצאות בדרך כלל בצמחים ובמוצרים חקלאיים כגון אוכמניות, תה, יין אדום וזרעי פשתן. ישנם שני סוגים של סירופ מייפל. למרות יתרונותיו הרבים יש להשתמש בסירופ מייפל במתינות. אמנם סירופ המייפל מהווה מקור לסוכר טבעי אך בסופו של דבר זה עדיין סוכר. עם זאת, אין ספק שאם צורכים ממתיק מבוסס סוכר בכל מקרה, אז החלפת סוכר מזוקק במתכונים עם כמות זהה של סירופ מייפל יקצץ את תכולת הסוכר הכוללת בשליש. טיפ חשוב: כאשר אתם רוכשים סירופ מייפל, הקפידו לבדוק את התווית וודאו שאתם רוכשים סירופ מייפל אמיתי ולא סירופ בטעם מייפל!
יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com