הצנובר הוא זרע מעץ האורן המצוי באצטרובל ומכוסה בקליפה קשה. צנוברים מכילים תכולת חלבון גבוהה. הצנוברים מהווים מקור טוב לאשלגן,זרחן, מגנזיום, אבץ, ברזל ומנגן. צנוברים יעילים באיזון הכולסטרול, מניעת מחלות עורקים כליליות ולשמן המופק מהצנוברים מייחסים סגולות של נוגדני חמצון ודיכוי תיאבון. השמן מכיל חומצה פינולנית, חומצת שומן המעוררת שחרור כולציסטוקינין, הורמון הידוע כמדכא התיאבון. רוטב הפסטו האיטלקי הכי טעים כאשר הוא מורכב מצנוברים , תוספת של צנוברים תשדרג כל מנה . יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com