טיפים מהמזוה:
טפיוקה Tapioca)) , עמילן שמופק משורש בשם קסבה המוכר גם בתור יוקה או מניהוט(maniok, yuca), גידולו נפוץ כיום בדרום אמריקה, אפריקה ואסחה, ומקורו בשבטים של דרום אמריקה, , שם הוא מהווה , כמו האורז ,מרכיב בסיסי בתזונה. הטפיוקה מגיעה בשתי צורות או כקמח או כפניני טפיוקה, מעיין כדורי פנינה עמילניים, הקמח משמש כתחליף לקונפלור במתכונים או לעיבוי מאפים, מרקים, דייסות, חביתיות, רטבים ותבשילים, הפנינים הן למעשה פתיתים מקמח טפיוקה, הפנינים מגיעות בגדלים שונים ובעלי מרקם ג'לי דייסתי והן משמשות להכנת פודינג טפיוקה, קינוח אסייאתי על בסיס חלב קוקוס או מים ופירות או כתוספת רעננה לשייק. הטפיוקה דלה בשומן ואינה מכילה גלוטן ולכן היא מתאימה לחולי צליאק, היא קלה לעיכול ומכילה בעיקר פחמימות וכמעט ולא מכילה ערכים תזונתיים ( 30 מ"ג סידן ל – 150 גר'), כדאי לבשל את פניני הטפיוקה בין 25 דק' ל 40 דק' במים רותחים בכמות מים הגדולה פי חמש תוך כדי ערבוב תמידי מה שימנע מהם להידבק, הטפיוקה הופכת שקופה ובעלת טקסטורה של ג'ל כאשר היא מוכנה, הטפיוקה כשלעצמה נטולת טעם מה שמאפשר להוסיף לה איזה טעם שאוהבים כמו חלב קוקוס, מי ורדים, קינמון סילאן, מנגו , סירופ מייפל , חלב שקדים , פירות יער ועוד. יש לכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com