טיפים מתזונאית הבית:
סויה משתייכת למשפחת הקטניות וכוללת מס' מעל 75 זנים, מקורה ככל הנראה בסין ובהמשך הגיעה לאירופה ולאמריקה, כיום רוב ייצור הסויה מתרכז בארה"ב וברזיל. גידול הסויה נחשב לחסכוני ביותר במים . חלק גדול מגידולי הסויה בעולם מהונדסת גנטית לצורך פיתוח זנים העמידים בפני חיידקים וזאת על מנת לצמצם את הצורך בריסוס מסויה כיום מפיקים סוגי טופו, חלב סויה, שמן סויה, טמפה, רוטב סויה, מעדני סויה, שבבי סויה, פולי סויה, אדממה, מיסו בכוס סויה מבושלת מעל 50% מהתצרוכת היומית של חלבון מלא , חלבון המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, והגבוהה ביותר מכל מזון אחר מן הצומח. הסויה עשירה בריבופלאבין-B2 , מעל 29% מהצריכה היומית המומלצת (בכוס סויה מבושלת), ויטמין זה יעיל בטיפול במיגרנות, כיבים בפה, מניעת קטראקט,אנמיה חרמשית ,שיפור קליטת ברזל וטיפול מצבי לחץ נקודתי הסויה גם מכילה B6 - מעל 20% מהתצרוכת היומית המומלצת בכוס של סויה מבושלת,היעיל לקשת עצומה של מחלות כמו אבנים בכליות, אפילפסיה, סכרת, מחלות לב וכלי דם , אוסטאופרוזיס ,אסטמה PMS , בחילות הריון, דיכאון וכאבי מפרקים. הסויה עשירה מאוד בברזל , מעל 49% מהתצרוכת היומית המומלצת, לצורך השוואה טופו מכיל 3 מ"ג .ברזל וחזה הודו- 1.8 מ"ג (הנתונים הם ל100 גרם) צריכה מזונות העשירים בוויטמין C כמו: גמבהל, לימון, עגבניה באותה ארוחה, מעלה את ספיגת הברזל מהצומח . בסויה מעל 175 מ"ג סידן , מחקרים המראים כי צריכת סויה קשורה לצפיפות עצם גבוהה יותר לאחר גיל המעבר. ומאחר והסויה גם עשירה במנרלים נוספים כמו אשלגן, מגנזיום ,נחושת, אבץ ומנגן יש לה השפעה רבה על צפיפות העצם. אכילת סויה מסייעת לאיזון לחץ הדם, הכולסטרול והסוכר,הסויה בעלת פעילות אסטרוגנית עדינה מאוד שדווקא מגינה בפני סרטן הורמונלי (חזה, פרוסטטה, רחם). כמו כל מאכל רצוי לצרוך סויה במידה ועד 300 גר' סויה בשבוע