קמח הקוקוס עשיר בסיבים, חלבון, שומנים בריאים ואינו מכיל גלוטן. הוא דל בסוכר, פחמימות וקלוריות, ובעל ציון נמוך במדד הגליקמי. כל אלה הופכים את קמח הקוקוס לקמח מועדף בקרב חולי הצליאק או אלו הסובלים מרגישות לגלוטן, מי שסובלים מבעיות עיכול כמו תסמונת מעי דולף, סוכרתיים, צמחוניים ועוד. קמח קוקוס הוא לא ממש "קמח" הוא עשוי מאדמה ובשר קוקוס מיובש. ברגע שהקליפה הירוקה החיצונית של הקוקוס מוסרת, מה שנשאר הוא בשר הקוקוס( החלק הפנימי הלבן של הקוקוס), על מנת לייצר מבשר הקוקוס קמח יבש יש תחילה להפרידו מחלב הקוקוס ואז לייבשו. תהליך הייבוש הוא בעצם אפייה בטמפרטורה נמוכה ואז ניתן ליצור קמח אבקתי עשוי כולו קוקוס. חלק מן היתרונות הבריאותיים הרבים של תזונת קמח הקוקוס כולל רמות גבוהות של שומנים רוויים בריאים בצורה של חומצות שומן בינוניות שרשרת (MCFA). אלה משמשים את הגוף בקלות לאנרגיה ובסיוע בחילוף חומרים בריא, איזון רמות הסוכר בדם, ועוד. בשר הקוקוס עצמו מספק 61% סיבים תזונתיים! .קמח הקוקוס הוא בעל מדד גליקמי נמוך ומסייע בשמירה על רמות סוכר יציבות בגוף מכאן שהוא מומלץ מאוד לחולי סוכרת ולכל מי שחפץ לשמור על משקל בריא.