טיפים מהמזווה:
השומשום הוא התבלין הקדום ביותר בו השתמש האדם. צמח השומשום הוא צמח חד-שנתי הגדל בעיקר בסין, הודו ובבורמה אך השימוש בו נפוץ מאוד בעולם כולו וגם בישראל. זרעי השומשום עשירים בסיבים תזונתיים ומכילים מינרלים רבים. הוא מקור מצוין לסידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ ונחושת, בנוסף לויטמין 3B. נוסף לכל אלה, השומשום מכיל חומרים ייחודיים לו - הססמין והססמולין שמסייעים להורדת רמות הכולסטרול הרע . המינרלים הרבים שבשומשום תורמים מאוד לחוזק ומבנה העצם, לשכפול תקין של התאים ולוויסות רמות הסוכר והמלח בדם. קיימים שני זנים של שומשום: שומשום צהוב ממנו מפיקים את השומשום הלבן והשומשום החום - השומשום החום הוא למעשה שומשום לבן בקליפתו ולכן הוא בעל ערכים תזונתיים גבוהים. עם זאת, הקליפה מכילה חומצת אוקסלית שפוגעת בספיגה מלאה של המינרלים לכן מומלץ לקנות שומשום מלא מונבט, שכן הנבטה היא הדרך הכי טובה לסלק את החומצה. מהשומשום מכינים את רוטב הטחינה המפורסם ואת החלבות השונות. בנוסף, השומשום הוא אחד ממרכיבי תערובת הזעתר הנפוצה. מומלץ מאוד לשלב את השומשום על צורותיו השונות בתפריט היומי. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com