כל מוצרי הקוקוס מכילים שומן רווי ולכן בטמפרטורה של מעל 38 מעלות יהפכו לנוזליים ובטמפרטורה נמוכה יותר יהפכו למוצקים. הקוקוס מכיל בעיקר שומן רווי עם שרשראות בינונית (MCT) שלהן כמה יתרונות 1. אין אינן זקקות לאנזימים מהלבלב או למלחי מרה לפירוקן ואינן נאגרות ברקמת השומן. ולכן מוצרי הקוקוס טובים לאנשים הסובלים מהפרעות עיכול או ספיגה של מזונות שומניים.2 מקדמות תחושת שובע והפחתת צריכת מזון יומי- אם באות על חשבון שומן רווי מהחי 3.שיפור רגישות לאינסולין 4. הגנה מפני חיידקים בזכות החומצה הלאורית 5. מצויין בטיגון ובישול מאחר ואינן מתחמצנות כמו שומן בלתי רווי.