טיפים מתזונאית הבית שלנו:
העדשים השחורות , הקוויאר של הטבע, הנן צמח חד שנתי ממשפחת הקטניות , תרמילי הצמח מכילים זרעים בגדלים שונים. העדשים הינם הקטנייה הנפוצה בארץ והן קיימות במס' צבעים: שחורות, כתומות, אדומות , חומות, צהובות, ירוקות. ניתן לשלב אותן בסלטים , מרקים, תבשילים, קציצות , פשטידות ואפילו קינוחים. כל סוגי העדשים מרכיב שימושי במטבח הטבעוני והצמחוני כמו למשל במטבח ההודי ובכלל לכל מי שבריאותו חשובה לו וזאת מאחר והן בעלות ערך תזונתי גבוהה, הן מכילות ויטמינים,זרחן , אבץ, מגנזיום , ניאצין ,מינרלים , פחמימות ,חלבון וברזל . האינדקס גליקמי של עדשים השחורות נמוך (30) ולכן טובות לסוכרתיים לצורך שמירה על רמת סוכרים מאוזנת . הם כמעט ונטולות שומן ואף מכילות אנטוציאנין, הפיגמנט האחראי לצבעם השחור , סוג של פלבנואידים המצויי לרוב בפירות וירקות , הוא נחשב לנוגדחמצון עוצמתי בעל השפעה המאיטה תהליכי הזדקנות והגנה בפני רעלנים שונים. הדשים קלות לעיכול ביחס לקטניות אחרות וזאת כי אינן מכילות גופרית ולכן אינן זקוקות להשרייה מוקדמת, כמו כל סוגי הקטניות השרייה מוקדמת או הנבטה יעלו את ערכן התזונתי, יש לשם לב שרק עדשים שלמות ינבטו, עדשים שהושרו או הונבטו ניתן לשמור בהקפאה. בבישול מרקמם נשאר נגיס והן שומרות על צורתן, רצוי לבשל אותן בנפרד ממים כי הן צובעות את מי הבישול , זמן הבישו שלהן נע בין 20 דק' ל 40 דק' ותלוי בטריות שלהן הן טעימות בתבשילים, מרקים במנות בשילוב אורז או קיננואה מאוד מתאימות לסלטים קרים. אכילתם עם לימון תאפשר ספיגה יותר של ויטמין C