זרעים גדולים ואכילים של עצים ענקיים הצומחים לחופי האמזונס. למרות שהאגוז הברזילאי פופולארי מאוד בעולם כמעט כל ניסיונות הגידול שלהם מחוץ לברזיל נכשלו. אגוזי ברזיל נחשבים למזון על. הם מכילים סידן, מגנזיום , אשלגן,אבץ ובעיקר סלניום, הסלניום יסוד קורט הפועל בשילוב עם ויטמין E בנטרול רדיקלים חופשיים. חשוב לתקינות הלב ולתפקוד בלוטת התריס. יש לשים לב כי אין לאכול יותר מ-2 אגוזי ברזיל ליום כיוון שעודף סלניום מזיק לגוף ובין השאר גורם להפרעות במערכת העיכול. אגוזי ברזיל מומלצים במצבי בריאות כגון: תת פעילות בלוטת התריס, מחלות לב וכלי דם, נשירת שיער, אנמיה ועוד כמו כל האגוזים, משתייכים אגוזי ברזיל לקבוצת השומן במזוננו. הם מכילים 70% שומן ו-17% חלבון. חלבון האגוז עשיר בחומצות אמיניות, המכילות סוגי גופרית כמו ציסטאין ומתיונין ובחומצות שומן בלתי רוויות, מהסוג שמוריד כולסטרול ומפחית סיכון למחלות לב. כדאי לשלב אגוזים עם סלט ירקות וניתם גם לגרד עם פומפיה דקה על מאכלים כמו פסטה לטעם אגוזי. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com