מבחינה בוטנית הבוטנים שייכים למשפחת הקטניות, תרמילי הבוטנים צומחים מתחת לאדמה כמו תפוחי אדמה, הם מכילים 26% חלבון שאינו מלא (דל במתיונין וליזין) וכן 49% שומן טבעי, נטול כולסטרול מה שהופך אותם למקור נהדר לשומן חד בלתי רווי , סוג שומן שמעלה את רמות הכולסטרול הטוב. בנוסף, הם מכילים פיטוסטרולים העוזרים בהורדת כולסטרול, ויטמין E, סידן, מגנזיום, אשלגן וויטמין B3. בקליפת הבוטנים מצוי חומר גויטרוגני, זהו חומר סופח יוד המאיט את פעילות בלוטת התריס ולכן יש להימנע מאכילת הקליפה הדקה העוטפת את הבוטנים. בנוסף, הבוטנים רגישים מאד לעובש אפלוטוקסין, שעלול לגרום לתגובות אלרגיות ולבעיות נשימתיות וכן נקשר למחלות שונות בבני אדם. ועל כם הם פחות מומלצים לסובלים מאלרגיות ומקנדידה יש להקפיד לאכול בוטנים טריים ולנקוט משנה זהירות כשמדובר בחמאת בוטנים שכן בה מאוד קשה לזהות את העובש. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com