קמח התירס עשוי מתירס יבש טחון, עם הנבט (צהוב), בצורה זו הוא מכיל את כל מרכיביו התזונתיים, או בלעדיו (לבן). התירס עשיר בקרטנואידים, דל בנתרן, מכיל אשלגן, ברזל, מגנזיום, אבץ, מעט סידן וויטמיני B. וכמות גדולה של בטא־קרוטן ויותר שומן מרוב הדגנים. הוא בעל חלבון עם ערך תזונתי נמוך במיוחד, וחסרות בו שתי חומצות אמינו לכן הוא בריא רק בצריכה מתונה ובשילוב עם השלמה ממזונות עשירים בחומרים מזינים. ברפואה העממית נחשב התירס כמחזק כליות, ואכן צמח המרפא "זקן התירס" (הלוא הן שערות התירס) ידוע כמעודד מתן שתן והוא טוב בין השאר למצבי הצטברויות נוזלים בגוף, בצקות ודלקות בדרכי השתן. קמח התירס עשיר בעמילן המתעכל בקלות ומשמש כמקור לאנרגיה ולחיזוק ולכן מומלץ לאנמיים ולבעלי משקל נמוך. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com