גרעיני הדלעת מכילים מינרלים וערכים תזונתיים גבוהים. הם המקור המרוכז ביותר לאבץ. מכילים בעיקר שומן אבל גם לא מעט חלבון. השומן בגרעיני הדלעת הוא בעיקר שומן חד ורב בלתי רווי - שומן בריא ועשיר בחומצות שומן חיוניות. עוזר לאיזון המערכת ההורמונלית, וטוב לסובלים מבעיות לב כולסטרול ובעיות בבלוטת הערמונית. הם מקור טוב לחלבון, ברזל, מנגן, מגנזיום, זרחן, נחושת ואשלגן. היתרון המרכזי של גרעיני הדלעת מבחינה בריאותית הוא ריכוז האבץ הגבוה, במאה גרם גרעיני דלעת ניתן למצוא למעלה ממחצית כמות האבץ המומלצת לצריכה יומית. האבץ הוא מינרל חשוב ביותר במיוחד בכל הקשור בחיזוק מערכת החיסון, בבריאות העור, יצירה של קולגן, ריפוי של חתכים ופצעים בעור ועוד. מחסור באבץ עלול לגרום למגוון רחב של תופעות שליליות שהמוכרות ביותר שבהן הן נשירת שיער, ספירת זרע נמוכה, בעיות פוריות ואפילו ירידה בחשק המיני בגברים. בנוסף לאבץ, גרעיני הדלעת מכילים כמות גבוהה גם של אשלגן החשוב לשמירה על לחץ הדם, ברזל, החשוב לתפקוד התקין של מערכת העצבים המרכזית וליצירה של תאי דם אדומים ומגנזיום שחשוב למניעת התכווצויות שרירים וכאבי שרירים. זרעי הדלעת אף מכילים חומצה פולית ובשילוב החלבון שהם מכילים הם בונים את השרירים שלנו ומחדשים את גופנו. בנוסף, הם מכילים כימיקל מיוחד, L-טריפטופן, שהוכח כמשפר מצב רוח טבעי. מומלץ מאוד לאכול את זרעי הדלת בצורתם הטבעית ומבלי לקלותם כיוון שעם הקלייה חומצות השומן מתחמצנות והופכות לבעלות פוטנציאל הרסני לגוף. אכילת גרעיני דלעת מומלצת במצבי אנמיה, ערמונית מוגדלת, אסתמה, לילדים, לנשים מניקות ובהיריון ולטיפול בתולעי מעיים. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com