מתכון מרק טום יאם

מה צריך:

  • 1 פרוסה שורש גלנגל יבש
  • 4-5 עלי קפיר ליים
  • 1 שורש למון גראס
  • כפית מחית טום יאם
  • 1 כפית סוכר
  • 100 גר' נתחי סויה
  • חצי בצל חתוך גס
  • עגבנייה – חתוכה ל-6
  • 3-4 פטריות טריות
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס קרם קוקוס

 הוראות הכנה:

  1. שופכים לתוך סיר בינוני 4 כוסות מים ומוסיפים את שורש הגלנגל, עלי קפיר ליים, שורש למון גראס- יש למעוך קלות, מחית טום יאם, סוכר, נתחי סויה וחצי בצל- חתוך גס
  2. מבשלים במשך 5 דקות
  3. מוסיפים את העגבניות, פטריות והמלח ומבשלים למשך 5 דק' נוספות
  4. מוציאים מהסיר את שורש הלמון גראס, פרוסת הגלנגל, עלי הקפיר ליים וקליפות עגבנייה.
  5. מוסיפים לסיר את הקרם קוקוס ומבשלים עוד 3 דקות
  6. בעת ההגשה ניתן לפזר מעל פטרוזיליה או עלי כוסברה
     

בתאבון!
יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של ניבה בנטו (הלוא היא ניבה גולדצוויג ), המאסטרית של מנות *הבנטו היפנית, סדנאות בנטו, סדנאות בישול טבעוני, ארוחות שף טבעוניות וציור באוכל.

*בנטו- ארוחת טייק אווי יפנית בקופסה

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים