מה צריך:
לבסיס של קרם פיסטוק:
- ½ כוס אגוזי מקדמיה טבעיים קלופים
- ½ כוס פיסטוקים טבעיים קלופים
- 1/3 כוס סירופ מייפל טהור
- 1 כפית תמצית וניל
לשוקולד:
אפשרות קנויה: 200 גרם שוקולד מריר איכותי ( 2 חבילות)
אפשרות ביתית:
- ½ כוס חמאת קקאו,
- 2 כפות אבקת קקאו,
- 2 כפות סירופ מייפל טהור
- לא משנה איזה אופציה בוחרים, צריך להוסיף מעט מלח גס
הוראות הכנה:
בסיס קרם פיסטוק:
טוחנים בבלנדר את כל רכיבי הקרם למחית חלקה.
אם נשארות חתיכות קטנות של פיסטוק זה בסדר, יכול להוסיף למרקם.
ציפוי שוקולד:
אם בוחרים להשתמש בחבילות שוקולד, יש להמיס את השוקולד *בבן-מארי
אם רוצים להכין את הגרסה הביתית, ממיסים את החמאת קקאו ותוך כדי המסה מוסיפים לה את האבקת קקאו וסירופ המייפל.מערבבים היטב עד להמסה מלאה.
הכנת הקאפקייקס:
יש כמה אפשרויות להכין את הקאפקייקס, אפשר בפעם הראשונה לעשות מיקס ולגלות מה העדיפות של הרוב ( כמובן שלא תהיה הסכמה ולכן תמיד יהיה משחק ביניהם.
עץ : ממלאים את השקעים בשוקולד עד חצי הגובה (גזע) מכניסים למקפיא לכמה דקות להקפאה של השוקולד. לאחר מכן מוציאים מהקפאה ומורחים על שכבת השוקולד קרם פיסטוק (צמרת העץ)
עץ הפוך: ממלאים את השקעים בקרם פיסטוק עד חצי הגובה ואז שופכים שוקולד מעל
קסטה עגולה: מורחים מעט שוקולד על דפנות השקעים, מכניסים למקפיא לכמה דקות להקפאה של השוקולד. לאחר מכן מוציאים מהקפאה ומוסיפים את הקרם פיסטוק ועליו עוד שוקולד
בכל אחת מהאפשרויות, מפזרים מעט מלח גס מלמעלה (מומלץ, אך לא חובה) ומכניסים למקפיא.
מוציאים מהמקפיא 5 דקות לפני ההגשה.
*בן מארי – דרך להמסת הקקאו באמצעות הנחת חומר הגלם בקערה מתאימה או סיר קטן מעל סיר עם מים רותחים
בתאבון!
יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף